Contact:

Contact

Aanraking en massages is dus goed voor iedereen.

Hier staan 5 belangrijke effecten van een massage op een rij:

1. Het werk pijnstillend.

Spanning zit vaak in de nek, de schouders en in het hoofd. Massages die gericht zijn op deze plekken, bestrijden de bron van de pijn.

2. Het verlicht angst en depressie.

Een massage zorgt voor een diepe ontspanning. Wanneer de massage met volle aandacht wordt gegeven, geeft dit een gevoel van veiligheid. Een massage verlaagt het stresshormoon cortisol. De bloeddruk verlaagt hierdoor en dit zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast zorgen massages voor een blij gevoel.

3. Het zorgt voor een betere doorbloeding.

Een massage zorgt voor een betere doorbloeding, hierdoor worden afvalstoffen makkelijk afgevoerd. Het gevolg hiervan is dat de stofwisseling in de organen en spieren verbetert.

4. Het zorgt voor een betere slaap.

Een massage verbetert de slaap en de ontspanning. Dit komt door het bevorderen van de deltagolven in het brein, die zorgen voor een diepe slaap. Het is dan ook niet gek dat sommigen in slaap vallen tijdens de massage!

5. Het versterkt je immuunsysteem.

Massages stimuleren de aanmaak van witte bloedcellen. De witte bloedcellen zorgen ervoor dat het lichaam zich eerder kan ontdoen van ziekteverwekkers.

Massages zijn heerlijk om te ontspannen. De gedachten dat het mentaal en lichamelijk voor zoveel goeds zorgt maakt het nog fijner. Aanraking is belangrijk in ons drukke bestaan. Gun jezelf een boost door een massage te nemen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *